Jan Lojda píše:Dobrý den,
pořídil jsem si před pár týdny Proge CAD, a protože je to moje první zkušenost s CAD programem, docela bych ocenil, kdyby byl k Vašemu programu manuál v češtině. Učím se to podle příručky na český auto Cad 2007, ale nemohu třeba přijít na to, jak se zadávají úchopové body -např. vzdálenosti od bodu, chycení kraje úsečky.....kdybyste mi mohli poradit, jak se ty úchopy zadávají tak bych byl moc rád. Klidně bych se zůčastnil nějakého školení pro začátečníky.
Díky Lojda
Dobry den,
progeCAD opravdu funguje shodne jako AutoCAD. Co se tyce uchopovacich bodu najdete ve spodnim stavovem radku najdete slovo "ESNAP". Na nej kdyz kliknete pravou mysi a zvolite "Settings" dostanete se do dialogoveho okna k nastaveni uchopovacich bodu. Stejne tak lze zobrazit panel nastroju s nazvem "Object snap" tim ziskate moznost nastaveni primo na obrazovce pomoci ikonoveho menu (Menu - View - Toolbars).
Uchopování funguje jen v pripade aktivniho prikazu napr. usecka. a je automaticky zobrazovano na existujicich elementech.
Co se tyce zadavani bodu je opet shodne s AutoCADem a je to opravdu otazkou skoleni.