znestabilnění při práci

znestabilnění při práci

Příspěvekod petrusin » 28 kvě 2010, 21:48

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat neměl-li by nekdo vysvětlení následujícího : ve versi 2010 při práci ve 2d (ve 3d nevím), se mi stává téměř pravidelně, že se obraz pojednou začne chvět, zmizí a viditelný je pouze chvějící se nitkový kříž. Musím uložit, zavřít, znovu otevřít a lze pokračovat do doby, než se to stane opět.
Nevěděl by někdo co jest příčinou?

Díky P.K.
petrusin

Re: znestabilnění při práci

Příspěvekod petr.motycka » 30 kvě 2010, 17:55

Dobrý den,
stává se Vám to od začátku nebo až po nějaké době používání progeCADu? Pokud až po nějaké době, zkuste přeinstalovat progeCAD.

Petr Motyčka
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod mirek » 02 čer 2010, 14:55

...tipoval bych to na marihuanu :lol:
No a případně se přesvědčit, že máte poslední update, předchozí verze mi na dvou kompech velmi zlobila a hroutila...
Mirek+ progeCad 2011 Professional-Czech, 10 licencí :-)
mirek

Příspěvekod Bonavox » 02 čer 2010, 15:52

Mám verzi 10.0.6.2 a dnes se mi stalo něco podobného.
Práce ve 2D a tipuju po dvou hodinách zmizel výkres, problikával jen při zoomování.
Po restartu progeCAD vše OK. Windows 7 / 64 bit.

Taky se mi progeCAD stihnul dnes i jednou zhroutit.
Bonavox

Příspěvekod mirek » 02 čer 2010, 15:59

tuto chybu už jsem na fóru popisoval, pomohl restart, ale to není řešení :)
lehce bych se zamyslel nad grafickou kartou, aktuálním ovladačem apod.
Mirek+ progeCad 2011 Professional-Czech, 10 licencí :-)
mirek

Příspěvekod petr.motycka » 03 čer 2010, 18:20

Dobrý den,
pokud by to bylo možné, nahrajte LOG soubor z programu. Vše zašlu výrobci.
Děkuji
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod Bonavox » 14 čer 2010, 20:10

Safra dneska jsou asi skvrny na slunci, protože to padá v téměř pravidelných intervalech :!:
Navíc jsem se teď při práci dozvěděl moc příjemnou hlášku, že Tento soubor nelze uložit
Kód: Vybrat vše
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6C9FC
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CA34
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CA47
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CA4A
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CAE1
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CAE5
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB00
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB03
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB21
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB37
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB47
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB4C
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CB6A
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CC96
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CD8F
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6CFF9
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6F45F
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6F463
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6F478
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBAA
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBAE
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBB2
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBB6
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBBA
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBBE
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBC2
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBC6
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBCA
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FBCE
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDD5
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDDF
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDE3
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDE7
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDEB
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDEF
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDF3
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDF7
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDFB
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FDFF
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FE03
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FE07
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            6FE0B
    4093  Prj\lib\DRW\DWGdirectWriter.cpp       17                    Key Not Found                                       Creating an Invalid entity                                                            717A4

No a můžu jít začít kreslit znovu ...

Cena programu je lákavá, to ano, ale abych jej každých 10-15 minut musel vypínat a zapínat, abych vůbec něco viděl na obrazovce je celkem vopruz. Verze 10.0.8.0, Win 7 x64
Bonavox

Příspěvekod bronislav.gabrys » 15 čer 2010, 08:58

Zdravím, zabývali jsme se tímto problémem a v krátké době ho odešleme výrobcům do Itálie.

Petr Motyčka, Bronislav Gabryš.
bronislav.gabrys

Příspěvekod SMAJLIK1 » 15 čer 2010, 20:24

Mám stejný problém. K této situaci docházelo i ve verzi 2009 na počítači osazeném P4, kartu neznám. Nyní se to stává podtatně méně často na verzi 2010 (USB klíč), pravidelně upgradované, na novém stroji Ci7, 4G paměti, ATI Radeon HD řady 5600, W 7 Professional. Stávalo se to při zvětšení nitkového kříže na 100%, případně při volbě jinak orientovaného UCS než v orientaci 0 - 90 °. Pokud je otevřeno více souborů najednou, pak to zboří zobracení jen aktivního souboru. Ostatní normálně pracují dále.
SMAJLIK1

Příspěvekod lotron » 17 čer 2010, 16:02

Potvrzuji na ProgeCAD 2009 Pro English 9.0.28.10.
Počítač DELL Dimension 9200
Windows XP Professional English verze 2002 SP3 MLP Czech
CPU: Intel Core2 6300@1,86GHz
RAM: 2 GB
Grafický adaptér: ATI Radeon X1300/X1550
Používám nitkový kříž 100% pouze a jedině

Zatím jsem také nenašel "spouštěč". Výskyt naštěstí dost zřídkavý. Potvrzuji, že chyba může být omezena na jedno okno výkresu. Měl jsem otevřeno více výkresů najednou a jedno okno začalo mít tento problém. Uložil jsem, zavřel jsem jedno okno. Ostatní výkresy fungovaly dobře, stejně jako znovuotevřený výkres. Ke ztrátě práce nedochází, ale je to nemilé.
lotron

Příspěvekod petr.motycka » 22 čer 2010, 23:37

Dobrý den,
prosím, můžete nahrát nějaký soubor, u kterého se chyba projevila? Myslím soubor, z kterého jste vycházeli a který nešel následně upravit.
Výrobce mě o nějaký požádal.
Děkuji
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod lotron » 23 čer 2010, 08:11

petr.motycka píše:Dobrý den,
prosím, můžete nahrát nějaký soubor, u kterého se chyba projevila? Myslím soubor, z kterého jste vycházeli a který nešel následně upravit.
Výrobce mě o nějaký požádal.
Děkuji

Chyba se možná projevuje jen u některých souborů, ale nepoškozuje soubor tak, aby nešel používat a aby se projevovala brzy po jeho otevření. Po uložení, zavření okna (nemusí se zavřít celá aplikace) a otevření výkresu se s výkresem dá opět normálně pracovat. Připadá mi, že chyba se týká pouze zobrazení výkresu, nikoli výkresu jako takového. Až mi to zac nějaký výkres udělá, pošlu ho.
lotron

Příspěvekod lotron » 23 čer 2010, 10:08

mirek píše:tuto chybu už jsem na fóru popisoval, pomohl restart, ale to není řešení :)
lehce bych se zamyslel nad grafickou kartou, aktuálním ovladačem apod.

Vám výměna karty (ovladače pomohla?
lotron

Příspěvekod Bonavox » 23 čer 2010, 14:15

U mě konkrétně Radeon HD4670.
Office na něm funguje, AutoCAD na něm funguje, ePLAN na něm funguje, Photoshop na něm funguje, CorelDRAW na něm funguje, X dalších programů na něm bez problémů funguje bez padání.

progeCAD padá, takže je nutno vyměnit grafickou kartu.
To je opravdu zvláštní logika. Spíš bych řek, že je chyba někde ve výrobě ...
Bonavox

Příspěvekod lotron » 23 čer 2010, 15:23

Bonavox píše:U mě konkrétně Radeon HD4670.
abych jej každých 10-15 minut musel vypínat a zapínat, abych vůbec něco viděl na obrazovce je celkem vopruz.

Prosil bych upřesnit:
  1. Chyba se u Vás projevuje a to velmi často, každých 10-15 minut.
  2. Jestliže u Vás dochází k této chybě tak často, byl byste schopen vysledovat, co jste dělal před chybou? Zoom, pan, Zoom a pan dohromady...
  3. Jak velký máte nitkový kříž? Dva uživatelé (já a SMAJLIK1), používáme 100%. Je to také Váš případ?
  4. Vypadá to, že všichni tři máme kartu ATI Radeon. Já X1300/X1550, Bonavox HD4670 a SMAJLIK1 HD řady 5600

Bonavox píše:progeCAD padá, takže je nutno vyměnit grafickou kartu.

Tak bych to neviděl, ale teď se mi zdá možné, že ovladače karet ATI Radeon mají nějaký společný problém, který se projevuje jen v ProgeCADu.
lotron

Další

Zpět na verze 2010