reklamni banner

tracking

tracking

Odeslatod skz v 01 črc 2008, 05:56

Vcera jsem sem dával příspěvek s otázkou. Dneska tu není. Ale já bych potřeboval vědět odpověď. Resp. jestli to progeCAD zvládá.
skz

Re: tracking

Odeslatod vaclav.kontar v 01 črc 2008, 08:04

skz píše:Vcera jsem sem dával příspěvek s otázkou. Dneska tu není. Ale já bych potřeboval vědět odpověď. Resp. jestli to progeCAD zvládá.

Omlouváme se, příspěvek "zmizel," protože jsme přesouvali databázi a data v rozmezí několika hodin nebyla zpět převedena, což byl bohužel zrovna ten Váš příspěvek.

Kolega Vám odpoledne odpoví.
SoliCAD, s.r.o. - http://www.solicad.com
vaclav.kontar
SoliCAD, s.r.o.

Odeslatod skz v 02 črc 2008, 10:30

Ano, zvládá. Sice dost "šíleně", ale zvládá.
Ale nezvládá jej, pokud chci pomocí něj nakreslit první bod úsečky (pouze druhý). Nebo jsem aspoň nenašel tuto možnost.
Už jsem to tu psal, tak to zkusím podruhé. Chci v určitém směru a vzdálenosti od nějakého bodu začít kreslit čáru. Zadám tuto vzdálenost (např. 10) a odentruju a nic se neděje. Stejný problém mám i s kótováním. Zadám oba body kot a chci ji odsadit třeba 8mm od kraje, tak trackuju směr, zadám 8 a enter a tentokrát to sice něco udělá, ale výpadá to, jako by to bralo těch 8 jako absolutní hodnotu od počátečního bodu 0,0 , takže kóta je někde úplně v háji.
skz

Odeslatod lukas.kapitan v 02 črc 2008, 10:59

skz píše:Ano, zvládá. Sice dost "šíleně", ale zvládá.
Ale nezvládá jej, pokud chci pomocí něj nakreslit první bod úsečky (pouze druhý). Nebo jsem aspoň nenašel tuto možnost.
Už jsem to tu psal, tak to zkusím podruhé. Chci v určitém směru a vzdálenosti od nějakého bodu začít kreslit čáru. Zadám tuto vzdálenost (např. 10) a odentruju a nic se neděje. Stejný problém mám i s kótováním. Zadám oba body kot a chci ji odsadit třeba 8mm od kraje, tak trackuju směr, zadám 8 a enter a tentokrát to sice něco udělá, ale výpadá to, jako by to bralo těch 8 jako absolutní hodnotu od počátečního bodu 0,0 , takže kóta je někde úplně v háji.

Dobrý den,
v případě, že chcete odsadit kótu použijte relativni kartezske souradnice. Opravdu jsem nepřšel na způsob jak nakreslit první bod pomocí trackingu. Doporučuji vytvořit tzv. pomocnou hladinu, která vám pomůže překlenout tyto problémy.Po řešení se samozřejmě ještě poohlédnu.
lukas.kapitan
SoliCAD, s.r.o.

Odeslatod skz v 02 črc 2008, 13:45

samozřejmě kóty jdou pomocí relativních souřadnic, ale je to celkem zbytečně složitě udělané, když už to tracking obsahuje, proč neumí všechno. Je složitější přemýšlet nad relativními souřadnicemi a psát @8<180 nebo @-8,0 , než prostě jen ukázat směr od určitého bodu a zadat 8 (viz AutoCAD).
Stejně tak s tím prvním bodem úsečky. Jediným náhradním řešením je kliknout na onen bod jako na první bod úsečky, přerušit pomocí ESC a poté již můžu zase zadávat relativní souřadnice. Ale byl bych radši, kdyby to šlo jednoduše. Uměl to myslím již AutoCAD 2002.
skz

Odeslatod lukas.kapitan v 08 črc 2008, 09:36

skz píše:Vcera jsem sem dával příspěvek s otázkou. Dneska tu není. Ale já bych potřeboval vědět odpověď. Resp. jestli to progeCAD zvládá.

Dobrý den,
Ano progeCAD opravdu zvádá tracking tato fce se zapíná v dolním pravém rohu obrazovky pod tlačítkem "ETRACK"
lukas.kapitan
SoliCAD, s.r.o.

Odeslatod lotron v 14 črc 2008, 23:48

skz píše:Stejně tak s tím prvním bodem úsečky.

AutoCADové příkazy TK resp. TS nejsou bohužel implementovány. Nejblíže je příkaz pro uchycení FROM. Můžete vybrat bod od kterého se trasuje a pak jedno posunutí jako vzdálenost ve směru nebo jako relativní souřadnice (@x,y). Je to hned první ikona (roh s modrými kroužky) na panelu Object Snaps. Promiňte, nevím, jak to bylo přeloženo do češtiny. Používám anglickou verzi.
,---O
|
O
lotron

Zpět na Ostatní