Odinstalace-reinstalace aneb jak opravdu smazat?

Odinstalace-reinstalace aneb jak opravdu smazat?

Příspěvekod mirek » 29 pro 2009, 14:11

Mám následující problém: Pokud program blbne, je lépe ho reinstalovat, a to mi bylo xkrát i doporučeno. Jenže jsem zjistil, že docílit odinstalace není vůbec jednoduché. Ve verzi XP:
Provedu klasickou odinstalaci programu- tedy Start/nastavení/ovládací panely/přidat-odebrat programy (postup dle chuti každého jednotlive)
Smažu adresář C:\program files\Progesoft
Smažu adresáře uživatelů C:\ document and settings\uživatel\Data aplikací\PROGEsoft
Jako perličku vymažu vše pomocí CCleaner,
Poté pomocí REGEDIT vypucuju registry od všeho, co připomíná Progesoft, Icad apod. Dokonce včetně klíče s číslem registrace!

Nainstaluju Progecad, a zázrak: žádná registrace, program si pamatuje nastavení panelů, vše při starém, včetně problému, který jsem chtěl reinstalací odstranit :lol:
Kde ta potvora program je ještě zaháčkovaný???

No a jen na závěr- co vlastně řeším za problém :)
Po stisku CTRL+1 se mi nezobrazuje okno Properties, sakra! Přitom v jiném uživatelském profilu funguje:-(
Mirek+ progeCad 2011 Professional-Czech, 10 licencí :-)
mirek

Re: Odinstalace-reinstalace aneb jak opravdu smazat?

Příspěvekod petr.motycka » 09 led 2010, 17:55

Dobrý den,
do českého manuálu jsme přidali kapitolu 5.5 Úplné odinstalování progeCADu.
http://www.solicad.com/stahnout/cz-manu ... ofessional
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod mirek » 11 led 2010, 17:58

Ano, jak jsem psal výše, takto jsem odinstalaci provedl, nad rámec v návodu popsaného jsem zlikvidoval manuálně v registrech veškerou zmínku o icad, progesoft, progecad- a přesto se mi nepodařilo program odinstalovat natolik, že bych musel provést registraci (o což nestojím) a veškerá nastavení (o což stojím, protože neumím vrátit do výchozího stavu). Formátovat disk se mi nechce :P
Tedy myslím, že ten rošťák je ještě někde zaháčkován, což by měli vědět italští tvůrci, kam všude se program zapisuje? :P
Mirek+ progeCad 2011 Professional-Czech, 10 licencí :-)
mirek

Příspěvekod petr.motycka » 12 led 2010, 21:30

Podle popsaného postupu v manuálu se smaže nastavení progeCADu, ale registrace zůstane. Nastavení si progeCAD ukládá do registrů a do složek zmíňěných v manuálu. Smazání těchto složek a registrů mi vždy odstraní veškeré nastavení progeCADu. Využívám to poměrně často při zkoušení nových verzí překladu.

Jako poslední možost mě napadá vyhledat v počítači všechny složky progecad a progesoft a smazat je.
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Zpět na Instalace