lotron píše:To může záviset na úchopových módech. Můžete jej vypnout, zapnout TABulátorem vybírat úchopové body nebo vynutit, že zadáte úchopový mód příkazem z klávesnice a pak se nabízejí jen body daného typu. V anglické verzi INT chytá průsečíky, CEN středy kružnic apod.
Z mého pohledu to uchopování v progeCADu spíš nefunguje než funguje. TABulátorem jsem si vybral střed kružnice, kliknul (mezi tím jsem se myší nehnul) a stejně čára skočila úplně někam jinam. Už jsem před tím dělal asi 8 let v AutoCADu, zhruba tuším jak se používají a jak by se měly chovat uchopovací body. v progeCADu je to spíš něco jako generátor_náhodného_chování
lotron píše:- Pokud něco nevidíte, zkuste _regenall nebo _redraw.
- Jestli se to umístilo jinam, než jste chtěl, tak Vám asi úchopový mód nahradil pozici, kam jste klikl.
- Pokud chcete zobrazit celý výkres, tak dvakrát rychle klikněte kolečkem a provede se _zoom _all
- Pokud Vám výkres tvoří jen dvě tečky u okrajů, tak nejčastěji bývá jednou tečkou celý výkres a druhá tečka je nějaký objekt umístěný velice daleko od vlastního výkresu. Zjistěte, která tečka je výkres a to druhé vymažte.
Asi jste nečet můj druhý příspěvek.
Problém je v tom, že progeCAD přestane z nějakého důvodu překreslovat obsah výkresu. Nakreslím třeba čáru, první uchopovací bod, druhý, ale čára nikde. Resp. po příkazu Zobrazit - Obnovit vše se čára ukáže. Ale to by člověk musel dělat tento příkaz po každé akci. Vypnutí zapnutí progeCAD to vyřeší, podle mě je to podobný problém jako
mizení obrazu.