Vkládání objektů ...

Vkládání objektů ...

Příspěvekod Bonavox » 22 čer 2010, 18:16

Problém č. 1
Najdu si přes polární trasování kam chci objekt vložit a v 95% případů mi stejně skočí někam jinam.

Problém č. 2
Polární trasování se zvláštně chová, někdy při tažení vůbec nenabízí některé možnosti (průsečík, kolmice).

Problém č. 3
Teď se snažím z jednoho výkresu vložit přes schránku pár objektů do druhého, dám vložit, vyzve mě to k "Bod vložení", kliknu a vkládané objekty nikde. Jestli skočily někam jinam do výkresu (zatím jsem je nenašel), anebo se nevložily vůbec netuším. Zkrátka nejsou.
Bonavox

Re: Vkládání objektů ...

Příspěvekod Bonavox » 22 čer 2010, 18:19

Aha, tak problém č. 3 vyřešen.
Z nějakého důvodu se neaktualizovalo zobrazení výkresu.
Objekty se vkládaly, ale nezobrazovalo se to.
Zavření/otevření výkresu pomohlo, nicméně byla tím asi objevena další chyba ... :?:
Bonavox

Příspěvekod lotron » 22 čer 2010, 18:42

Bonavox píše:Problém č. 1
Najdu si přes polární trasování kam chci objekt vložit a v 95% případů mi stejně skočí někam jinam.

To může záviset na úchopových módech. Můžete jej vypnout, zapnout TABulátorem vybírat úchopové body nebo vynutit, že zadáte úchopový mód příkazem z klávesnice a pak se nabízejí jen body daného typu. V anglické verzi INT chytá průsečíky, CEN středy kružnic apod.
Bonavox píše:Problém č. 2
Polární trasování se zvláštně chová, někdy při tažení vůbec nenabízí některé možnosti (průsečík, kolmice).

Pokud se nechytáte na průsečík, může to mít také příčiny:
  1. Objekty se neprotínají. Leží nad sebou a protínají se jen v průmětu. To můžete nastavit, jestli má chytat na 3D nebo zdánlivý.
  2. Příliš mnoho objektů nahuštěno, nebo příliš velký zoom. Zkuste transparentní příkaz _regenall
Bonavox píše:Problém č. 3
Teď se snažím z jednoho výkresu vložit přes schránku pár objektů do druhého, dám vložit, vyzve mě to k "Bod vložení", kliknu a vkládané objekty nikde. Jestli skočily někam jinam do výkresu (zatím jsem je nenašel), anebo se nevložily vůbec netuším. Zkrátka nejsou.

1. Pokud něco nevidíte, zkuste _regenall nebo _redraw.
  2. Jestli se to umístilo jinam, než jste chtěl, tak Vám asi úchopový mód nahradil pozici, kam jste klikl.
  3. Pokud chcete zobrazit celý výkres, tak dvakrát rychle klikněte kolečkem a provede se _zoom _all
  4. Pokud Vám výkres tvoří jen dvě tečky u okrajů, tak nejčastěji bývá jednou tečkou celý výkres a druhá tečka je nějaký objekt umístěný velice daleko od vlastního výkresu. Zjistěte, která tečka je výkres a to druhé vymažte.
lotron

Příspěvekod Bonavox » 23 čer 2010, 14:13

lotron píše:To může záviset na úchopových módech. Můžete jej vypnout, zapnout TABulátorem vybírat úchopové body nebo vynutit, že zadáte úchopový mód příkazem z klávesnice a pak se nabízejí jen body daného typu. V anglické verzi INT chytá průsečíky, CEN středy kružnic apod.

Z mého pohledu to uchopování v progeCADu spíš nefunguje než funguje. TABulátorem jsem si vybral střed kružnice, kliknul (mezi tím jsem se myší nehnul) a stejně čára skočila úplně někam jinam. Už jsem před tím dělal asi 8 let v AutoCADu, zhruba tuším jak se používají a jak by se měly chovat uchopovací body. v progeCADu je to spíš něco jako generátor_náhodného_chování

lotron píše:
  1. Pokud něco nevidíte, zkuste _regenall nebo _redraw.
  2. Jestli se to umístilo jinam, než jste chtěl, tak Vám asi úchopový mód nahradil pozici, kam jste klikl.
  3. Pokud chcete zobrazit celý výkres, tak dvakrát rychle klikněte kolečkem a provede se _zoom _all
  4. Pokud Vám výkres tvoří jen dvě tečky u okrajů, tak nejčastěji bývá jednou tečkou celý výkres a druhá tečka je nějaký objekt umístěný velice daleko od vlastního výkresu. Zjistěte, která tečka je výkres a to druhé vymažte.

Asi jste nečet můj druhý příspěvek.
Problém je v tom, že progeCAD přestane z nějakého důvodu překreslovat obsah výkresu. Nakreslím třeba čáru, první uchopovací bod, druhý, ale čára nikde. Resp. po příkazu Zobrazit - Obnovit vše se čára ukáže. Ale to by člověk musel dělat tento příkaz po každé akci. Vypnutí zapnutí progeCAD to vyřeší, podle mě je to podobný problém jako mizení obrazu.
Bonavox

Příspěvekod Bonavox » 25 čer 2010, 10:09

lotron píše:To může záviset na úchopových módech. Můžete jej vypnout, zapnout TABulátorem vybírat úchopové body nebo vynutit, že zadáte úchopový mód příkazem z klávesnice a pak se nabízejí jen body daného typu. V anglické verzi INT chytá průsečíky, CEN středy kružnic apod.

Mimochodem, teď mě ještě napadá, že to podivné chování uchopovacích bodů má ještě jeden aspekt, který jsem nezmínil.
Šíleně se to chová teď ve dvou projektech, kde používám natočení zobrazení (konkrétně o 17,779 stupně).
Jestli není třeba problém v tomto. Bez natočení to budu moci vyzkoušet, až toto dokreslím ... :)
Bonavox

Příspěvekod Bonavox » 25 čer 2010, 10:48

Bonavox píše:Problém je v tom, že progeCAD přestane z nějakého důvodu překreslovat obsah výkresu. Nakreslím třeba čáru, první uchopovací bod, druhý, ale čára nikde. Resp. po příkazu Zobrazit - Obnovit vše se čára ukáže. Ale to by člověk musel dělat tento příkaz po každé akci. Vypnutí zapnutí progeCAD to vyřeší, podle mě je to podobný problém jako mizení obrazu.

Teď se mi to stalo znovu, přestal se překreslovat obraz.
Vypnul jsem progeCAD, ovšem stala se další chyba - progeCAD neběží, ale na ploše se zobrazuje jeho panel Vlastnosti :lol:
Přílohy
Untitled-1.jpg
Bonavox

Příspěvekod lotron » 07 črc 2010, 23:29

Bonavox píše:Problém je v tom, že progeCAD přestane z nějakého důvodu překreslovat obsah výkresu.

V AutoCADu bych Vám poradil zkusit vypnout HW akcelerací grafické karty. V ProgeCADu toto nastavení není, takže jedině zkontrolovat ovladače grafické karty, jestli tam není nastavení "Rychle stínuj netvory, ale na přímky se můžeš vykašlat" ;).
P.S.
Redraw nejen "překreslí obrazovku", ale aktualizuje si seznam entit, který používá pro rychlé vykreslování. Proto po velkých zoomech často blbne zachytávání, protože seznam je pro zvolené zvětšení "příliš zjednodušený".
lotron

Příspěvekod vaclav.kontar » 08 črc 2010, 10:13

Bonavox píše:Vypnul jsem progeCAD, ovšem stala se další chyba - progeCAD neběží, ale na ploše se zobrazuje jeho panel Vlastnosti :lol:

V tomto případě progeCAD stále běží - stačí v tom Správci úloh přepnout do záložky Procesy. Tam když progeCAD "odstřelíte," (ukončit proces) tak zmizí úplně 8-)
SoliCAD, s.r.o. - http://www.solicad.com
vaclav.kontar
SoliCAD, s.r.o.

Zpět na verze 2010