reklamni banner

Otevírání souborů v průzkumníku

Otevírání souborů v průzkumníku

Odeslatod Miroslav Částek v 17 črc 2008, 15:52

Nechápu: pokud otevřu soubor poklepáním na soubor v průzkumníku, spustí ProgeCAD, a otevře příslušný soubor. Pokud totéž zopakuji s jiným souborem, Proge CAD spustí povel insert a onen soubor mi chce vrazit do stávajícího souboru jako blok??! Má představa- podepřená fungováním ostatních programů- je, že by se měl další soubor otevřít v novém okně?!
Miroslav Částek

Re: Otevírání souborů v průzkumníku

Odeslatod zdenek.lusk v 17 črc 2008, 18:15

Miroslav Částek píše:Nechápu: pokud otevřu soubor poklepáním na soubor v průzkumníku, spustí ProgeCAD, a otevře příslušný soubor. Pokud totéž zopakuji s jiným souborem, Proge CAD spustí povel insert a onen soubor mi chce vrazit do stávajícího souboru jako blok??! Má představa- podepřená fungováním ostatních programů- je, že by se měl další soubor otevřít v novém okně?!

Dobry den, bohuzel taktez nerozumim. Me osobne se oteviraji soubory z pruzkumniku dvojklikem v novem okne?? Vezmu-li vsak onen soubor z pruzkumniku a presunu ho mysi "Drag & Drop" do progeCAD spusti se prikaz INZERT. Budu rad za kazde dalsi poznatky v tomto ohledu. Dekuji
zdenek.lusk
SoliCAD, s.r.o.

Odeslatod Miroslav Částek v 24 črc 2008, 15:12

...jak jsem psal, poklepáním v průzkumníku na soubor dwg se mi ve spuštěném souboru ProgeCAD spustí povel _Insert. Zvláštní je, že to dělá "jen" devět z deseti počítačů:-)) I když povel zruším, definice "bloku" se do otevřeného souboru načte:-(
Pokud ProgeCAD spuštěný není, poklepání na dwg spustí ProgeCAD a otevře soubor. Přikládám výpis:
Command :
Command : _INSERT (TADY JSEM V MS PRŮZKUMNÍKU POKLEPAL NA DALŠÍ SOUBOR)
? to list blocks in drawing/BROWSE/EXPLORE/<Block to insert>: C:/Documents and Settings/Mirek/Dokumenty/1-MIREK/04 PROJEKT STAVBY/F_DOKUMENTACE STAVBY/razítka101.2.dwg
Substituting font [ic-txt.shx] for font [txt].
Substituting font [ic-romans.shx] for font [romans.shx].
Multiple blocks/<Insertion point for block>:
Cancel (TADY JSEM ZRUŠIL POVEL)
Any drawing definitions in the requested block have been imported.
Command :
Miroslav Částek

Odeslatod Miroslav Částek v 06 srp 2008, 13:17

DÍKY!! opravdu funguje, ale záhada trvá dál! Na všech devíti PC je nastaveno _dragopen=off, ale na 5 při dvojkliku v průzkumníku otveře soubor v novém okně, čtyři výkres vloží jako blok. Tedy problém vyřešen přenastavením proměnné, ale zjevně vznikl nějak jinak.
Miroslav Částek

Odeslatod lukas.kapitan v 25 srp 2008, 08:57

Překlad přiloženého návodu z progesoft.com :

Zdravim,
Když přetáhnu soubor do již otevřeného výkresu v progeCADu výkres se vloží jako blok.
Když přetáhnete obrázek na ikonu ProgeCAD platí to samé.Dvojklikem jsem otevřel soubor, který již byl v progeCADu otevřený a on ho vložil do toho výkresu.ProgeCAD v tomto případě měl otevřít tento soubor jako nový výkres, což se ale nestalo.Nějaké návrhy?

Zdravim,
Zkuste příkaz "dragopen".Tím lze nastavit jestli chcete soubor dvojklikem vložit nebo otevřít jako nový.
lukas.kapitan
SoliCAD, s.r.o.

Zpět na Instalace