Problém při instalaci ProgeCAD pod Windows 7 64bit

Problém při instalaci ProgeCAD pod Windows 7 64bit

Příspěvekod BlackD » 02 lis 2009, 19:18

Při instalaci ProgeCAD CZ pod OS Windows 7 64bitovou verzi, se během průběhu instalace objeví tato hláška:

Error
The file C:\Windows\system32\Scrrun.dll could not be opened. PLease check that your disk is not full and that you have access to the destination directory.

Po odklepnutí této hlášky se instalace přeruší a nedoinstaluje, ProgeCAD nejde spustit, protože chybí přibližně 4/5 instalace.
Nevíte co s tím? Děkuji za odpověď.
BlackD

Re: Problém při instalaci ProgeCAD pod Windows 7 64bit

Příspěvekod petr.motycka » 03 lis 2009, 20:26

Dobrý den,
zkontrolujte, zda máte na pevném disku dostatek místa. Pokud budete postupovat podle návodu, instalace by měla být dokončena.

1.Stáhněte si poslední verzi programu do svého počítače.
2.Ujistěte se, že jste k počítači přihlášeni s administrátorskými právy.
3.Z nabídky Start zvolte Ovládací panely.
4.Otevřete Uživatelské účty.
5.Na zobrazeném panelu zvolte Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů.
6.Pokud není, přetáhněte posuvník až dolů, potvrďte OK a poté Ano.
7.Spusťte instalaci a vyberte si složku pro rozbalení. Po rozbalení se instalace spustí sama.
8.Následujte pokyny instalačního programu.
9.Až se objeví okno Zabezpečení systému Windows, zatrhněte Vždy důvěřovat softwaru od společnosti Aladdin Knowledge Systems LTD a klikněte na Instalovat.
10.V posledním okně instalace zrušte zatrhnutí Execute progeCAD 2009 Pro a klikněte na Finish.
11.Otevřete složku C:\Program Files (x86)\progeSOFT\progeCAD 2009 Pro CSY\PDFADD.
12.Klikněte pravým tlačítkem myši na InstallJPG.exe, vyberte Vlastnosti a v záložce Kompatibilita zatrhněte: Tento program spustit v režimu kompatibility pro: Windows XP SP3 a v Úroveň oprávnění zatrhněte Spustit tento program jako správce.
Potvrďte OK a spusťte program InstallJPG.exe.
13.Bod 12 opakujte pro soubor InstallPDF.exe.
14.Můžete změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů na původní úroveň.
15.Při dalším spuštění progeCADu se může objevit zpráva, že neidentifikovaný program se snaží přistupovat k počítači. Zvolte Povolit.
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod BlackD » 04 lis 2009, 14:49

Instalace se mi povedla, ale v bodě 6 postupu jsem musel nastavit řízení uživatelských účtu na třetí pozici odspodu, tedy úroveň výchozí.
Děkuji za pomoc.
BlackD

Příspěvekod petr.motycka » 28 led 2010, 13:39

Aktualizoval jsem postup instalace pod Windows 7. S poslední vezí progeCADu je ještě nutné nastavit kompatibilitu pro zástupce.
Manuál: http://www.solicad.com/stahnout/cz-manu ... ofessional
petr.motycka
SoliCAD, s.r.o.

Příspěvekod vladimir.nevoral » 10 úno 2010, 17:08

Při instalaci programu v prostředí Window 7/64 bitů jsem také narazil na popisované problémy. Program se sice nainstaloval ale při každém spuštění hlásil, že chybí podpora pro soubory .pdf a .jpg.
Problémy jsem vyřešil opravou instalace při které jsem, kromě přístupu s administrátorskými právy, pro spuštění instalačního souboru navíc použil funkci Spustit jako správce. Ta se objeví pokud na spouštěný program místo poklepání levým tlačítkem myši pouze kliknete tlačítkem pravým (kontextová nabídka). Program nebylo nutné ani odinstalovat, použil jsem pouze volbu Repair, která se v určité fázi instalace nabídla. Aby nedošlo k přepsání souborů z aktualizace programu, zakázal jsem navíc přepis všech souborů s novějším datem. Instalace pak již proběhla normálně a od té doby se program spouští bez jakýchkoli chybových hlášení.
Při celé této operaci nebylo nutné manipulovat s jakýmkoli nastavením operačního systému. Myslím, že pokud se tento typ spuštění instalace použije ihned, dojde k bezchybné instalaci hned napoprvé ale tuto skutečnost jsem neověřoval.
vladimir.nevoral

Příspěvekod vandak@cadsystemy.sk » 25 kvě 2010, 17:43

Dobry deň,
instaloval som ProgeCAD pod Windows 7 64bit podla navodu vo fore.
instalacia prebehla uspesne, aj program sa spusta bez tych
chybovych hlaseni. ale problem je v tom, ze stale nefunguje
srafovanie. ked vyskoci okno na srafovanie, nezobrazuje ziadne textury
s ktorymi je mozne srafovat.
Neviete kde moze byt chyba?
vandak@cadsystemy.sk

Příspěvekod mirek » 01 čer 2010, 16:26

Připojte screen s oknem nastavení šrafů, aby bylo vidět, že není nic vidět :D .
Obvykle nejsou vidět vzory šraf, pokud není správně nastavena cesta v Nástroje/Možnosti/Cesty.
Má být pro XP:
C:\Documents and Settings\účet\Data aplikací\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns;C:\Documents and Settings\účet\Data aplikací\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns\ISO;C:\Documents and Settings\účet\Data aplikací\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns\Extras
Pro WIN7 :
C:\Users\účet\AppData\Roaming\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns;C:\Users\účet\AppData\Roaming\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns\ISO;C:\Users\účet\AppData\Roaming\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - Czech\Patterns\Extras

kde "účet" znamená název uživatelského profilu, pod kterým jste přihlášen. Při správné instalaci by ale měly být cesty nastaveny správně. Mě se tuto chybu povedlo "vyrobit" pouze tím, že jsem překopíroval celý profil pro jiného uživatele a zůstaly nastavené špatně cesty.
Mirek+ progeCad 2011 Professional-Czech, 10 licencí :-)
mirek

Příspěvekod bronislav.gabrys » 23 pro 2010, 18:52

Ano, připojte prosím snímky obrazovky, pro výrobce to bude lepší.
bronislav.gabrys

Zpět na verze 2009